Benefietconcert K6 tegen Kanker met eerbetoon aan Pieter Smit

Winschoten - Het benefietconcert van K6 tegen Kanker, op zaterdag 2 juni in De Klinker in Winschoten, is rond. Begonnen wordt aan de onlangs overleden burgemeester van de gemeente Oldambt, Pieter Smit.

Smit was de  voorzitter van het Comité van aanbeveling. "Het is nog steeds  niet te bevatten dat hij er niet meer is. Hij zou de avond officieel openen, maar dat kan nu niet meer. Ons ander lid van het Comité van aanbeveling, Meindert Schollema, neemt dit nu over", zegt Bart Kruizinga van K6 tegen Kanker.

De mensen worden in De Klinker ontvangen door Pirates4kids en Shantykoor Maritiem. De avond in de grote zaal hebben ze ook nog een rol. Daarnaast zijn er optredens van Edwin Jongedijk en Twij Körten Twij Langen, omlijst door het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN), onder leiding van Frank Samson. De presentatie is in handen bij Sievert Bodde.

Gaandeweg de avond gaat wielericoon Hennie Kuiper de tussenstand van de actie bekendmaken. Ook zal Andre Hateboer, vader van Atalanta Bergamo- en Oranje-speler Hans Hateboer, nog wat komen aanbieden.

In de pauze treedt Shantykoor Maritiem wederom op in het foyer.

Kaarten

Het evenement begint om 20.00 uur. Kaarten (12,50 euro per stuk) zijn te bestellen via www.indeklinker.nl.