Anna Dijk wint Write Now! Groningen 2018

Winschoten - De winnaar van Write Now! Groningen 2018 is de 22-jarige Anna Dijk, die met haar verhaal 'Monnik bij de zee' de eerste prijs in de wacht sleepte. Naast € 250,- aan boekenbonnen wint zij een plek in de finale, waar zij op 24 juni met veertien anderen zal strijden om de hoofdprijs van Write Now! 2018.

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 2 mei in de Groninger Forum Bibliotheek. Uit ruim zestig inzendingen kozen juryleden Emy Koopman (auteur, juryvoorzitter Nederland), Maarten Buser (dichter) en Katrijn van Hauwermeiren (hoofdredacteur bij Uitgeverij De Bezige Bij) het ontroerende verhaal van Anna tot de beste inzending van de regio.

Esmé van den Boom bemachtigde de tweede prijs en won boekenbonnen ter waarde van 125 euro. De jury was gegrepen door haar verhaal ‘Justine’ en werd zelfs een beetje verliefd op het gelijknamige personage. Met haar gedichten vol ‘sterke gedachten, beelden en observaties’ won Maaike Rijntjes de derde prijs van 75 euro aan boekenbonnen.

De eersteprijswinnaar krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 24 juni. Na afloop van alle regionale prijsuitreikingen ontvangen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars een wildcard voor de finale.

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Voor deze editie stuurden bijna negenhonderd jongeren hun tekst, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de tien regionale voorronden.