Kunst om de Koele: Creatief achter de schermen

Beerta - Theater, zangers, dichters en een waar Complimentenloket. De optredens tijdens Kunst om de Koele in Beerta op 25 augustus zijn wederom verrassend. Sproakwotter verzorgt de slotact met onvervalste Groningse liedjes.

Op het strandje van de Beersterplas is het eens per jaar feest. Dan treden op een zaterdagavond acht artiesten op van uiteenlopende pluimage. Met muziek, zang, theater en gedichten creëren ze de gezellige, intieme sfeer van Kunst om de Koele. Omgeven door water, de maan, vuurkorven en heel veel lichtjes.

De organisatie kan nog wel wat hulp gebruiken, zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf. Vooral een vrijwilligerscoördinator is welkom, iemand dus die het contact met de vrijwilligers onderhoudt en creatief meedenkt over de hele organisatie. Op de dag zelf zorgen de vrijwilligers dat het er gezellig uitziet met vlaggetjes en lichtjes, ze maken de bar, richten die in en leiden de bezoekers rond. Voor vrijwilligers is de toegang uiteraard gratis en bovendien krijgt men een maaltijd en een flinke dosis gezelligheid.

De bezoekers wandelen in groepjes van voorstelling naar voorstelling, die elk 10 minuten duurt. Na de laatste voorstelling, om circa 22.00 uur, volgt de grootse slotact: deze keer de altijd enthousiaste jongens van Sproakwotter.

Wie alle voorbereidingen wil volgen en op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws liket Kunst om de Koele op Facebook.

Meer weten?
Bel: 06-17704142 of mail: cultureleraadreiderland@gmail.com.