Vogelexcursie bij Polder Breebaart

Termunten - Het Groninger Landschap organiseert voor zondag 13 mei een wandeling door het gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk. Deze wandeling, georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek 2018, is bedoeld voor iedereen die het leuk vinden om naar vogels te kijken en er meer van willen weten. Aangeraden wordt een verrekijker mee te nemen.

Deze wandeling wordt begeleid door ervaren vogelkenners, wandelaars krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De tocht gaat over de zeedijk en via de polder Breebaart terug naar het bezoekerscentrum Dollard. Op de zeedijk gaan de deelnemers langs de kwelder en is er uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kan een kijkje worden genomen of er zeehonden zijn te bespeuren. 

Startpunt is Bezoekerscentrum Dollard aan de Dallingeweersterweg 30 in Termunten. De wandeling is van 10.00 tot 12.00 uur.  Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dit kan via www.groningerlandschap.nl.