Eerste namen Festival Hongerige Wolf bekend

Hongerige Wolf - De achtste editie van festival Hongerige Wolf vindt plaats van 13 tot en met 15 juli. Kunst, bewoner en landschap komen hier samen. Ook dit jaar wordt weer hard weer gewerkt aan een geheel unieke editie met speciaal voor het festival ontworpen kunstwerken, voorstellingen op nog onontdekte plekken en cross-overs waar mogelijk niemand eerder van hoorde. De eerste namen zijn inmiddels bekend.

Eén van de werken die speciaal voor het festival tot stand wordt gebracht, is afkomstig van Felipe van Laar. Deze veelzijdige beeldend kunstenaar die in 2016 met zijn ‘verzonken hoofd in landschap’ al eerder het festivalpubliek verraste, zal opnieuw met zijn ruimtelijke werk de dialoog aangaan met het Groninger platteland.

Daarnaast zijn jonge theatermakers uit Stad en (Omme)land door het festival uitgedaagd om een concept in te dienen voor een voorstelling geïnspireerd op het thema of de omgeving van Hongerige Wolf. Aard en Weids. Makers met het meest tot de verbeelding sprekende voorstel, kregen van het festival de kans om dit verder uit te werken. In première tijdens Festival Hogerige Wolf.

Toonkunsten en dichtklanken

De artiesten die zich dit jaar in de Loods van Jan Vogel zullen nestelen, hebben zo hun eigen excentrieke verhouding met woordkunst, voordracht en muzikaliteit. Zo strijkt onder andere Mirte Hartland neer, die zich bij voorkeur laat omschrijven als ‘toonzetter en tekstsmid’. Eveneens eigenzinnig en creatief is Jörgen UNOM (Untouchable Nobody Outplace Many), telg uit de Poetry Circle Nowhere, die ‘in de altijd zwijgende stilte, zijn woorden vindt’. Verder onder anderen Iris Penning (finalist Grote Prijs van Nederland) met haar poëtische pop en Sjaan Flikweert die op haar beurt woordkunst verbindt aan dans en hier al de halve wereld mee rondtoerde.

Ambonezenbos

Konden bezoekers vorig jaar in het bos onder de sterrenhemel zijn of haar strobaal aanschuiven voor een spannend filmprogramma, dit jaar zal er ook bij daglicht veel te beleven zijn. De bomen en het gebladerte vormen het decor voor meerdere theatervoorstellingen en óm het bos zullen beelden en kunstobjecten te zien zijn die door Louwe Noordhoff in samenwerking met Oldambt Cultuur speciaal voor het festival zijn geselecteerd. Namen van theatermakers evenals het muziekprogramma op het schapenveld en in de danssilo zullen nog apart bekend worden gemaakt.

Welpjes

‘Dromen vangen’  kennen we van de indianen., maar ‘Herinneringen weven’..? Kinderen laten zich verrassen tijdens een workshop of door één van de andere programmaonderdelen rond het thema aarde, water, lucht en vuur.