Heleen Neto da Conceição start haar eigen verkoopstyling bureau Vast & Goedstyling in Onstwedde.

Deze week is Heleen Neto da Conceição haar eigen verkoopstyling bureau Vast & Goedstyling gestart in Onstwedde. Ze heeft haar opleiding succesvol afgerond bij het erkende House of KIKI-opleidingscentrum (onder andere bekend van het RTL-programma: Uitstel van executie) en is aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten).

Het doel van Heleen is om mensen te helpen, met het sneller verkopen van hun woning tegen de hoogst mogelijke prijs. Ze past de 'hands-on-aanpak' toe. Dit betekent dat de klant, na een gratis en vrijblijvend intakegesprek, een afspraak kan maken voor de verkoopstyling. Hierbij wordt niet gewerkt met dure en tijdrovende diagnose rapporten, maar gaan de handen echt uit de mouwen.


Lijkt misschien gek

“Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch weg gaat, maar gelukkig beseffen steeds meer mensen zich dat een gestileerde woning juist geld oplevert en hoe belangrijk het is, om er met je woning tussen het enorme aanbod, goed uit te springen op sites als Funda. Hier in de gemeente Stadskanaal staan bijvoorbeeld al gemiddeld 430 woning te koop” aldus Heleen. “Wanneer de woning in de verkoop komt zijn de eerste 6 weken het belangrijkst om potentiële kopers te triggeren. Dit is de allereerste indruk die je met je woning kunt maken en daarvoor is een juiste woningpresentatie, die een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt, ontzettend belangrijk. Via het internet bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er wel of geen afspraak voor een bezichtiging wordt gemaakt.”

Eerste blik

Heleen geeft aan dat de eerste blik op de foto’s van een te koop staande woning in dit stadium voor 95 procent bepalend is. Ook voor huizenverkopers die hun woning al lange tijd, zonder resultaat in de verkoop hebben staan is er hoop. Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is, maar waar nu nog vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van 5000 of 10.000 euro) beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf 600euro. Dit is nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland.


Met haar gevoel voor styling en interieur, creativiteit, klantgerichtheid en haar ervaring om met een relatief klein budget een groot resultaat te bereiken start ze vol vertrouwen haar bedrijf. Naast verkoopstyling en woningfotografie kan Vast & Goedstyling ook zorgen voor het inrichten van leegstaande woningen en modelwoningen, zodat ook deze aantrekkelijker worden en dus sneller verkocht of verhuurd kunnen worden.