Oldambtster Drakenbootrace zoekt deelnemers

WINSCHOTEN - Sportverenigingen, bedrijven, sportscholen, vriendengroepen en andere teams strijden zondag 24 juni van 10.00 tot 16.00 uur weer om de hoogste eer tijdens de Oldambtster Drakenbootrace.

In traditionele drakenboten wordt tijdens de kwalificaties bepaald wie er uiteindelijk in de finales om de podiumplaatsen én om de geldprijzen gaan strijden.

Hoofdprijs

De hoofdprijs van het evenement bedraagt maar liefst 500 euro, te besteden aan een goed doel. Dit goede doel kan echter ook de eigen vereniging zijn. Voor de tweede prijs is 150 euro ter beschikking gesteld.

Gezellig

Voor de deelnemende teams zijn de geldprijzen echter niet de drijfveer om deel te nemen aan het evenement. Vooral de gemoedelijke en sportieve sfeer die tijdens het evenement heerst blijft de deelnemers bij. Dit begint al in de ochtend met de warming up verzorgd door Sport en Gezondheidscentrum Ron Haans waar iedereen actief aan mee doet. Deze saamhorigheid zet zich eigenlijk gedurende de rest van de dag voort.

Deelnemen

Iedereen van 16 jaar en ouder kan mee doen aan het evenement. Ook wordt er van de deelnemers verwacht dat ze kunnen zwemmen om bij het eventuele kapseizen van één van de boten geen ongelukken te krijgen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marketing Oldambt, via info@marketingoldambt.nl of via 0597-700280.

Havenfestival

In hetzelfde weekend vindt ook het Havenfestival plaats. Dit festival wordt in 2018 voor de tweede keer georganiseerd door Havenbeheer Oldambt. Er zijn diverse activiteiten in de jachthaven, waaronder het bezichtigen van twaalf maritieme oude ambachten, een shantykoor en diverse marktkramen. Voor meer informatie over dit festival: www.havenbeheeroldambt.nl .