Dansen voor Máxima in kleding van de Kledingbanken Maxima

GRONINGEN/ SAPPEMEER Dansgroep Lucia Marthas presenteert op Koningsdag kleding van de zes Kledingbanken Maxima aan de koninklijke familie.

De dansgroep, bestaande uit ongeveer vijftig dansers van de dansacademie van de Hanzehogeschool en het Noorderpoort, is een van de sociaal/ maatschappelijke organisaties die zich op het Waagplein in Groningen presenteren aan het koninklijke gezelschap.

De dansgroep toonde zich blij verrast over de kwaliteit van de kleding: skinny spijkerbroeken, fel gekleurde broeken, zowel lange als korte broeken, leggings en vrolijke shirtjes en jurken.

Máxima

Koningin Máxima maakte na het koningsconcert op 9 april al kennis met Kledingbank Maxima. Ze wilde onder meer graag weten waarom in Groningen deze naam is gekozen. De vrijwilligers van de kledingbanken Maxima willen mensen graag een stapje verder helpen op de weg van minima naar maxima. Met natuurlijk een knipoog naar de koningin.

Kledingbanken Maxima

Bij de Kledingbanken Maxima in Groningen, Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl en Winsum komen elk half jaar in totaal meer dan zevenduizend Groningers met een uitkering of een laag inkomen gratis winkelen. Er gaan jaarlijks ongeveer 150.000 stuks kleding de winkels uit.