Dag en nacht extra bussen tijdens Koningsdag

ASSEN - In heel Groningen en Drenthe wordt op 27 april Koningsdag gevierd. Het Koninklijke gezelschap bezoekt dit jaar Groningen. Ook in de nacht ervoor vinden veel festiviteiten plaats. Speciaal voor al deze feestelijkheden rijden Arriva en Qbuzz op donderdag 26 en vrijdag 27 april veel extra bussen. 17 buslijnen rijden Koningsnacht door Groningen en Drenthe

Op donderdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten. ’s Nachts rijden van 26 op 27 april 17 buslijnen in Groningen en Drenthe de hele nacht door om alle feestvierders weer naar huis te brengen. Zo rijden Q-linklijnen en Qliner lijnen van Groningen richting Leek, Roden, Annen, Delfzijl, Emmen, Drachten, Assen en Stadskanaal minimaal twee keer per uur. Ook veel streeklijnen rijden de hele nacht door waaronder streeklijn 74/110 van Emmen via Valthermond en Stadskanaal naar Veendam.

Vanwege het Koninklijk bezoek in de stad Groningen verwachten worden veel extra bezoekers in de stad roningen verwacht. ’s Avonds trekt Kingsland ook veel extra bezoekers naar de stad. Voor alle feestvierders in roningen en Drenthe rijden Qbuzz en Arriva daarom de hele dag tot 2 uur ’s nachts veel extra ritten.

De dienstregeling van alle (extra) bussen is beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.

Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk met de OV-chipkaart te reizen in alle (extra) bussen. aarnaast is het ook mogelijk een kaartje te kopen bij de chauffeur. Op enkele drukke momenten zijn xtra kaartverkoopmedewerkers in Groningen, Drachten, Emmen en op P+R locaties aanwezig.

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale busschoonmakers op Hoofdstation Groningen anwezig om alle bussen schoon te houden. We vragen daarnaast passagiers om afval zo veel mogelijk e bussen schoon te houden.