Dansen voor Máxima in kleding van de Kledingbanken Maxima

GRONINGEN - Op Koningsdag wordt kleding van de zes Kledingbanken Maxima gepresenteerd aan de koninklijke familie door de dansgroep Lucia Marthas.

Deze groep bestaat uit ongeveer 50 dansers van de Dansacademie van de Hanze en het Noorderpoort. Aan het Waagplein presenteren verschillende sociaal/maatschappelijke organisaties zich. De combinatie van Lucia Marthas en Kledingbank Maxima blijkt zeer vruchtbaar. De dansgroep was blij verrast over de kwaliteit van de kleding: skinny spijkerbroeken, fel gekleurde broeken, zowel lange als korte broeken, leggings en vrolijke shirtjes en jurken. Er gaat heftig in gedanst worden incl. hiphop en breakdance.

Na het koningsconcert op 9 april maakte Máxima al kennis met de Kledingbanken Maxima. Ze wilde graag weten waarom in Groningen deze naam is gekozen. De vrijwilligers van de kledingbanken Maxima willen mensen graag een stapje verder helpen op de weg van minima naar maxima; en natuurlijk is daar een knipoog naar de koningin. Máxima was enthousiast en is zeer benieuwd naar het optreden van dansgroep Lucia Marthas.

Bij de Kledingbanken Maxima in Stad, Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl en Winsum komen elk half jaar tijdens de zomer- en de wintercollectie in totaal meer dan 7000 Groningers met een uitkering of een laag inkomen gratis winkelen. Er gaan jaarlijks ongeveer 150.000 stuks kleding de winkels uit. Dat kan alleen dankzij de vele particulieren die hun overtollige kleding bij de Maxima's brengen en de winkels die restpartijen kleding en schoenen schenken.

Foto: Lucia Marthas