"Het was een eer om waarnemend burgemeester van Westerwolde te mogen zijn"

SELLINGEN - Vlaggetjes en gebak vanavond in de raadzaal van het gemeentehuis in Sellingen. Leendert Klaassen heeft afscheid genomen als waarnemend burgemeester van de gemeente Westerwolde.

door Paul Abrahams

De inwoner van Zuidhorn ging niet met lege handen naar huis. Zo werd onder (veel) meer een betonnen grenspaal aangeboden en een vlag van de gemeente Westerwolde. Ook mag het echtpaar Klaassen vakantie vieren in het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde.

De 68-jarige Klaassen is op een paar dagen na een jaar waarnemend burgemeester geweest van de fusiegemeente Westerwolde. "We zijn blij dat je je pensioen een tijdje hebt uitgesteld", vertelt wethouder Giny Luth. "Je was namelijk de ervaren waarnemer die we graag wilden hebben. Een verbinder, een open persoonlijkheid met bovendien gevoel voor humor. Het was een genoegen om met je te mogen samenwerken in een rustige, prettige sfeer."

"Westerwolde heeft jou in het hart gesloten en we verliezen een geweldige burgemeester", vervolgt Luth. "Maar we krijgen er een ambassadeur voor deze regio bij."

"Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar", vertelt Leendert Klaassen tijdens zijn afscheidsspeech. "Ik heb gewerkt in een gebied met prachtige mensen met het hart op de juiste plek. Ik heb geprobeerd om het evenwicht te vinden tussen twee verschillende organisaties. We hebben altijd in een goede sfeer naar oplossingen gezocht. Westerwolde heeft potentie genoeg om een krachtige gemeente te zijn. Het was een eer om in het afgelopen jaar waarnemend burgemeester te mogen zijn."

Klaassen heeft veel tijd en energie gestoken om de overlast van een kleine groep asielzoekers - de zogeheten veiligelanders - in Ter Apel te beperken. "Het is een indringend probleem, dat nog niet is opgelost. Maar het is inmiddels wel een bespreekbaar thema geworden. Ook in Den Haag."