Leerlingen van Het Baken in Westerlee maken kerstkaart voor de ChristenUnie

Westerlee - Leerlingen van van groep 5 van cbs Het Baken in Westerlee maakten dit jaar een kunstwerk voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen.

Woensdag werd bekendgemaakt welke tekeningen hebben gewonnen. Uit handen van fractievoorzitter Gerrit Jan Steenbergen ontving de leerling die de mooiste voorkant ontwierp, de 9-jarige Diederick Pastoor, een prijs.

De leerlingen maakten dit jaar een ontwerp met het thema ‘glas-in-lood’. Met aluminiumfolie, touw en karton werden de afbeeldingen gecreëerd.

Kerstster

De creatie van Diederick, een kerstster, staat op de kerstkaart. Diederick kreeg een boek als prijs. “We waren onder de indruk van de mooie en creatieve tekeningen die zijn gemaakt. Ik weet zeker dat iedereen die onze kaart ontvangt onder de indruk zal zijn bij het zien van de winnende tekeningen”, aldus Steenbergen.

Met medewerking van Drukkerij Scholma uit Bedum organiseerde de ChristenUnie dit jaar voor de vierde maal de kerstkaartenwedstrijd. De kaart is verzonden naar relaties in heel Nederland.