57e Editie IICH Groningen van start

Winschoten/Zuidbroek - De 57e editie van het IICH (Internationaal Indoor Concours Hippique) Groningen gaing dinsdag 'officieus' van start. Het paardensportevenement, dat plaatsvindt in de Eurohal in Zuidbroek, duurt tot en met 5 januari 2019.

Om 11.00 uur begon de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring. De hengsten worden aan de hand gepresenteerd. De kampioen van het springen werd Chef of Flanders Field (Cicero X Indoctro) van stal Renken uit Klijndijk. Kampioen Dressuur werd de hengst Frederic (Fürstenball x Stedinger) van stal Brouwer. 

Youngster Christmas Auction
's Avonds was het tijd voor de allereerste Youngster Christmas Auction! Hierbij werden diverse spring- en dressuurhengsten gepresenteerd en vervolgens geveild. Het hoogtepunt van de avond was de veiling van de ruin ‘Jodari’ van 4 jaar oud, afstammeling van Cartano x Dione, die voor 62.000 euro onder de hamer ging. De hengsten werden geveild voor een gemiddelde prijs van 19.400 euro. De totale omzet van de veiling kwam uit op 485.000 euro.

Rolf-Göran Bengtsson
Adelinde Cornelissen gaf samen met haar hengst Henkie een clinic over de basis van de dressuur. Ook de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson met de KWPN-goedgekeurde hengst Emir R. Rolf-Göran bracht een bezoek aan Zuidbroek.

Vandaag, woensdag gaat IICH Groningen echt van start met paardenspringen, klasse B.