Installatie burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt

Winschoten - De nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt, Cora-Yfke Sikkema, wordt op dinsdag 29 januari geïnstalleerd. Dat gebeurt tijdens de openbare raadsvergadering in Halte Democratie in Winschoten, aanvang 20.00 uur.

Tijdens de vergadering zal Sikkema de eed of belofte afleggen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de installatie en de receptie na afloop.

Waarnemend burgemeester Rika Pot neemt de avond ervoor, op 28 januari, afscheid.  Sinds juni was zij waarnemend burgemeester van Oldambt na het onverwachte overlijden van burgemeester Pieter Smit. 

De laatste raadsvergadering die Pot leidt, eveneens in Halte Democratie, begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Aansluitend is er de informele afscheidsborrel in de Harbour JazzClub aan de Havenkade-West 3 in Winschoten.

Kennismaking met de dorpen en wijken

De middag voorafgaand aan haar officiële installatie, maakt Sikkema in De Klinker in Winschoten kennis met de dorpen en wijken. Dat gebeurt in een programma tussen 14.00 en 17.00 uur. Dorps- en wijkvertegenwoordigers vertellen in 2 tot 3 minuten wat hún dorp zo leuk maakt. Ook blikken ze alvast vooruit op wat Cora-Yfke gaat zien tijdens de kennismakingstoer later in het jaar. Inwoners kunnen zich aanmelden om hierbij te gast te zijn.

Aanmelden inwoners voor introductie nieuwe burgemeester

Wilt u als inwoner van de gemeente Oldambt het middagprogramma van de introductie van de nieuwe burgemeester bijwonen? Meld u dan voor 12 januari aan via www.gemeente-oldambt.nl/introductieburgemeester. Het aantal plaatsen is beperkt.