Repetities 'Laten we eerlijk zijn' gestart

Winschoten - De cabaretiers Owen Schumacher, Hanneke Drenth en acteur Beau Schneider ontmoeten elkaar vandaag tijdens de eerste repetitiedag van het komische ‘cabarettoneelstuk’ Laten We Eerlijk Zijn. Het stuk is zaterdag 20 april te zien in De Klinker in Winschoten.

‘Laten We Eerlijk Zijn’ is de liefdesbaby van producent en acteur Rick Engelkes en cabaretier Richard Kemper. Kemper: “Cabaretiers en acteurs hebben een heel andere benadering van theater en daarom zie je ze zelden samen op het toneel. Maar juist dit spanningsveld levert onverwacht, spannend en grappig theater op.”

Kemper werkte eerder met Engelkes samen in de toneelkomedie ‘Hart tegen Hart’ dat louter 4 sterren recensies kreeg. Net als toen wordt ook ‘Laten We Eerlijk Zijn’ geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel. Kemper levert tekstbijdragen en tekent voor de muziek. Regie is in handen van Bruun Kuijt.

Opknapbeurt

De comedy gaat over drie stellen. Ze zijn buren in een gebouw dat toe is aan groot onderhoud. In de gesprekken hoe ze dat aan moeten pakken, blijkt dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken.

Owen Schumacher is bekend als typetjeskanon maar blijkt een groot talent als acteur.  

Engelkes: “Je merkt het aan zijn timing, daar zijn cabaretiers zo gehaaid in, dat een ogenschijnlijke simpele zin opeens een keiharde lach oplevert.”

Beau Schneider is een van de grote toneeltalenten van zijn generatie. Schneider: “Het is een voorstelling met een razend tempo waar je als acteur geen moment mag verslappen. Nooit eerder stond ik met twee top cabaretiers op de planken. Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb!”

Jasperina

Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de met een Musical Award bekroonde musical ‘De Grote Drie’. Ook Hanneke komt uit de cabaretwereld als de helft van het voormalige duo ‘Dames voor na Vieren’. Drenth: “Ik heb ontzettend veel zin om samen met twee getalenteerde mannen op het toneel te staan. We zijn drie totaal verschillende types, maar tijdens de eerste repetities was de chemie tussen ons meteen duidelijk. Wat me aanspreekt, is het feit dat we de creatieve vrijheid hebben om invulling te geven aan de ietwat verknipte, maar zo herkenbare karakters."