Huurders zeggen ‘sorry’ en maken samen nieuwe plannen

Winschoten/Pekela - Woningbouwcorperatie Acantus heeft van huurders een ‘excuses’ gekregen via een rectificatie in het Dagblad van het Noorden. De actieve huurders beweerden eerder dat in 30 straten sprake is van schimmelwoningen. Dat bleek niet juist.

Uit onderzoek van de huurders en de SP zijn er nu minimaal 50 straten met grote problemen. Bewoners uit deze straten komen daarom vanavond, maandag, bij elkaar in Hotel Victoria in Winschoten.

Schimmelschandpaal 2018

Acantus won eerder dit najaar de ‘Schimmelschandpaal 2018’ voor de corporatie met de meeste woningen met schimmel, tocht en vocht, en de minste bereidheid hier iets tegen te doen. De actie van huuurders schudde de verhuurder wakker. Inmiddels is Acantus een anti-schimmelcampagne gestart en worden de eerste woningen van de schimmel geholpen. Huurders willen nu doorpakken en van 2019 een schimmelvrij jaar maken.

Ze roepen daarom alle huurders op vanavond aanwezig te zijn om 19.30 uur in Winschoten.  Meer informatie en schimmelmeldingen kunnen gedaan worden via doemee.sp.nl/acantus.