39e Editie Oudejaarsloop Blijham op zaterdag 29 december

Blijham - De 39e editie van de Oudejaarloop in Blijham wordt gehouden op zaterdag 29 december. De loop is georganiseerd door AV Aquilo uit Winschoten, in samenwerking met voetbalvereniging ASVB uit Blijham.

Het parcours is ook dit jaar hetzelfde als de vorige twee jaren. Naast een wedstrijd over 21,1 kilometer (halve marathon) kan er ook worden gekozen voor trimlopen over 21,1, 14, 10 en 5 kilometer. De verschillende afstanden voeren de deelnemers over lanen en paden in het prachtige Westerwolde. Onder andere komen ze door de Wedderbergen en het natuurgebied De Gaast.

Wandelen
Nieuw dit jaar is dat de verschillende afstanden ook wandelend zijn af te leggen. De wandelaars kunnen al vanaf 9.00 uur van start gaan op de langste afstand, de 21,1 kilometer. Ook kan men om 11.00 uut van start voor de 10 kilometer.

Voor de hardlopers van de halve marathon klinkt het startschot om 12.00 uur. Voor de 10, de 14 en de 5 kilometer om 12.05 uur.

Opgeven

Deelnemers aan de Oudejaarsloop kunnen zich nu al opgeven op www.avaquilo.nl. Bij de voorinschrijving kan men voor de halve marathon zijn of haar PR opgeven. Wie zijn recordtijd vernetert krijgt de helft van het inschrijfgeld terug. Dit geldt alleen bij de voorinschrijving, die loopt tot 27 december 18.00 uur.

Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 8.00 uur in sporthal De Stelling, achter de kantine van de voetbalvereniging. De inschrijving sluit een half uur voor de start.

Start en finish

Start en finish zijn op het parkeerterrein bij de accomodatie van ASVB aan de Raadhuisstraat in Blijham. 

Deelname aan de halve marathon kost 8 euro, de overige afstanden kosten 6 euro. De jeugd tot en met 15 jaar kan voor 4 euro deelnemen aan de trimlopen. Ook de wandelaars aan de halve marathon en de 10 kilometer betalen 4 euro.

Meer informatie

Voor meer informatie: http://www.avaquilo.nl