Dans met een Chinese draak en leer vilten in het Doe Museum

Regio - Om het jaar vrolijk af te sluiten kunnen kinderen in de kerstvakantie, net zoals in China rond oud- en nieuw, in het Doe Museum in Veendam gaan dansen met een Chinese draak.

Ook kunnen bezoekers leren hoe ze een schilderij kunnen maken met vilt. Door wol in elkaar te wrijven en rollen met water en zeep krijg je vilt, het bewerken van de wol heet dus vilten. Deze workshops worden gegeven door kunstenares Agnes Spruit waarvan de geluks-expositie ‘Qi en de draak’ in het Doe Museum te zien is.

Airbrush

Daarnaast staan er ook workshops airbrush gepland waarbij deelnemers met een verfpistool het maken van vlammen en andere technieken leren toe te passen. Bezoekers kunnen ook als planeet politie een klimaatprobleem gaan onderzoeken of rampen gaan bestrijden met lego. Ook zijn er kunstroven in het museum gepleegd die kinderen kunnen helpen oplossen. Opgeven voor de activiteiten kan via de website: www.doemuseum.nl/kerstvakantie2018

Het Doe Museum aan de Transportweg 5 in Veendam is tijdens de kerstvakantie alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag, en oud- en nieuwjaarsdag.