Paarse Vrijdag op obs De Waterlelie in Winschoten

Winschoten - Obs De Waterlelie in Winschoten heeft meegedaan aan Paarse Vrijdag. Dit jaar stond de dag vooral in het teken van acceptatie van LHBTI’ers.

LHBTI staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekspersonen. Deze groep wordt gesteund om uit de kast te komen en voor hun seksualiteit te staan.

"Wij hebben het hierover gehad omdat onze 'Nieuwsbegrip' over Paarse Vrijdag ging", zeggen Sanne Wiekens en Rhonda Norden van groep 8. "We bedachten een actie, een groepsfoto."

Doel was om zoveel mogelijk mensen in het paars op de foto te krijgen. "Daarom hadden we van witte shirts hele coole paarse shirts gemaakt met ecoline. De commissie maakte posters en vlaggetjes, en met de posters gingen we langs de groepen 3 tot en met 8 om te vragen of ze mee wouden doen."

Op 14 december is de groepsfoto gemaakt. 

"We hadden ook een slogan, een regenboogvlag, een paarse kerstboom en een mooi aangeklede mannequin met een rok van kersttakken."

De groepsfoto is vervolgens naar de GSA (het Gender & Sexuality Netwerk in Nederland) gestuurd. "We maken hierdoor kans op een leuke prijs, een heerlijke taart."