Kerstactie in Woonzorgcentrum Clockstede

Nieuwe Pekela - Wethouder Henk Busemann van Pekela en leerlingen van de cbs Groen van Prinstererschool delen maandag 17 december om 10.00 uur kerstpakketjes uit aan de bewoners van Woonzorgcentrum Clockstede in Nieuwe Pekela. De kerstpakketjes worden aangeboden door de Riki Stichting.

Scholieren van basisscholen en vrijwilligers van lokale Zonnebloemafdelingen, waaronder de Zonnebloem afdeling Pekela en omgeving, gaan op pad om 19.000 ouderen te bezoeken en hen een kerstpakketje aan te bieden. 
 
Waardevolle ontmoetingen
De pakketjes worden persoonlijk thuisgebracht bij zelfstandig wonende ouderen, bij bewoners van verzorgingscentra en bij ouderen in de privé omgeving van de scholieren. In alle verzorgingshuizen vinden ook activiteiten plaats waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft veel plezier. Het zijn waardevolle ontmoetingen waarbij wederzijds respect en begrip ontstaat tussen jong en oud.

Riki Stichting
De Riki Stichting bedenkt, organiseert en financiert projecten die het welbevinden van kwetsbare groepen verbeteren. Zij werken samen met gerenommeerde organisaties en instellingen. Daar waar mogelijk proberen ze groepen met elkaar in contact te brengen.