Vijfde en laatste editie Blaauwbekmarathon op zaterdag 2 februari

Blauwestad - De vijfde en tevens laatste editie van de Blaauwbekmarathon, met start en finish in het Havenkwartier in Blauwestad, wordt gehouden op zaterdag 2 februari. Inschrijven kan tot en met 24 januari om 23.59 uur.

Hardlopers kunnen diverse afstanden lopen, van de marathon, halve marathon,  tot 10 en 5 kilometer. Wandelaars kunnen kiezen uit de 10 kilometer of een halve marathon. Ook zijn er diverse jeugdlopen.

De routes verschillen van de editie 2018. Zo gaat de halve marathon over de paden van Natuurbegraafplaats Reiderwolde. 

Vorig jaar bedroeg het aantal deelnemers 750.

De hele marathon start om 11.00 uur, de halve marathon en de 10 kilometer om 13.30 uur, de 5 kilometer om 14.00 uur, de jeugdlopen om 12.00 uur en de wandelaars om 11.45 uur.

Eerste permanente marathonparcours van Nederland

Hoewel het voor de laatste keer is dat de Blaauwbekmarathon wordt gehouden, krijgt het loopevenement in een andere vorm toch een gevolg. De markeringen van de route blijven na het evenement namelijk staan, waardoor de afstanden te allen tijde nog eens gelopen kunnen worden.

De afstanden worden officieel opgemeten door de Atletiekunie. Hierdoor is de Blaauwbekmarathon het eerste permanente marathonparcours van Nederland.

Inschrijven

Inschrijven kan via https://www.blaauwbekmarathon.nl/inschrijven/