Honden op zoek naar 'verdachte pakjes'

Winschoten/Termunterzijl - Honden en kerstsfeer staan centraal op zondag 23 december in het Hotel Termunterzijl, als de detectiegroep van Reflections by Minke van den Bergh op zoek gaat naar ‘verdachte’ pakjes.

De laatste tijd merkt Minke van den Bergh, trainster en coach van speur- en detectiehonden, dat het detectiewerk onder particulieren steeds populairder wordt: "Detectiewerk kennen we vooral van de controles op vliegvelden, als er door de beveiliging met hun honden gecontroleerd wordt op bijvoorbeeld het bezit van narcotica of andere verboden middelen, of bij het controleren van containers in de havens van Rotterdam. We hebben allemaal wel eens de honden met hun geleiders aan het werk gezien op televisie of op Schiphol."

Detectietraining
Het trainen van zowel inzetbare honden, als particulieren gebeurt op dezelfde manier en vergt heel veel training. “We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe trainingslocaties”, vertelt Conny Beckers, organisator van dit evenement. Arjan Noot, Chef-kok en eigenaar reageerde gelijk heel erg enthousiast op ons verzoek. “We zijn dan ook blij dat we voor onze detectiegroep in samenwerking met Hotel Termunterzijl een sfeervolle trainingsochtend mogen houden in het restaurant en het souterrain”, zegt Beckers.

Diverse zoekscenario's

Voor de honden met hun geleiders worden diverse zoekscenario’s weggelegd, waarna zij zowel een ‘area search’ (het afzoeken van een ruimte) als ook een sorteeroefening (uit een stapel dozen, koffers, kerstsokken of iets dergelijks degene met de geur aanwijzen) gaan doen. 

In het kader van kerst heeft deze training een ludiek tintje, de honden en geleiders dragen beide iets van kerstversiering. De honden en hun baasjes moeten onder diverse omstandigheden leren werken. Het restaurant is tijdens de training dan ook gewoon geopend. Minke van den Bergh en Arjan Noot nodigen u van harte uit om iets te komen gebruiken en zo de honden en geleiders aan het werk te zien.

Training 
De training vindt plaats op zondag 23 december tussen 9.30 en 12.30 uur in Hotel Termunterzijl aan de Mello Coendersbuurt 39 in Termunterzijl.