Boerderijen en hun bewoners

Finsterwolde - Stichting De Klerck-Mellema heeft drie edities van het boek ‘Boerderijen en hun bewoners’ uitgegeven (1968) en geactualiseerd (1976 en 1999). Verder heeft ze in 2008 besloten om het boek middels een digitale versie voor iedereen toegankelijk te maken. Deze unieke website is nu in een totaal nieuw jasje gestoken.

Foto’s van de Oldambtster boerderijen, hun geschiedenis en de bewoners staan prominent op de site.

Gele dijkgat

Stichting de Klerck-Mellema is de initiatiefnemer van het 'gele dijkgat' als doorgang van de Reiderwolderpolder naar de Carel Coenraad Polder in Finsterwolde. Deze coupure is, als kunstzinnig landmark in de polder, een herinnering aan het 150-jarig bestaan van de afdeling Beerta van de Groninger Maatschappij van Landbouw.

222 Boerderijen

Op de website worden 222 boerderijen en hun bewoners van het voormalige werkgebied van de afdeling Beerta van de Groninger Maatschappij van Landbouw beschreven en daarnaast wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van dit gebied.

Middels de vernieuwde website zijn alle veranderingen gemakkelijk aan te passen en daarmee kan het bestand actueel worden houden.

Interessante bron

De digitale versie trekt nu jaarlijks circa 27.000 bezoekers uit de hele wereld. Uit de reacties blijkt dat een actueel bestand naast de geschiedenis van de Oldambtster boerderijen een interessante bron van informatie is.