Programma EO levert nu al ruim 120.000 euro op voor Geuko

Winschoten - Met nog vijftig dagen te gaan staat de teller voor het Winschoter jongetje Geuko van Lang op 121.372,89 euro. Er is in totaal 205.000 euro nodig om de behandeling van Geuko in het Kennedy Krieger Institute in Baltimore mogelijk te maken.

Geuko lijdt, zoals bekend, aan de ziekte Acute Flaccid Myelitis (AFM), een ontsteking van het ruggenmerg dat wordt veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Nu is hij gedeeltelijk verlamd en kan hij niet zelfstandig ademen.

Gert Jan en Gerda geloven dat hun zoon door een behandeling in Amerika bijvoorbeeld weer zelf kan zitten. “We hebben dat gezien van de kinderen die daar behandeld zijn. Die lagen er net zo bij als Geuko op de IC. Er is een jongetje die gewoon weer loopt. Hij heeft maar een paar uur per dag beademing nodig en hij gaat gewoon weer naar school. Als je dat ziet… Dat verdient Geuko ook!”

Donderdagavond werd in het EO-programma Je geld of mijn leven geprobeerd om via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor deze behandeling.

In de programma werd geprobeerd voor vier personen - naast Geuko zijn dat Samantha Jaeggi, Eefje Muller en Evert Bloemert - voldoende financiële middelen bijeen te brengen om hun behandeling mogelijk te maken.

Doneren

Doneren voor Geuko (naam vermelden) is mogelijk via rekeningnummer NL32 INGB 0006530454, ten name van Stichting Crowdfunding voor Clubs.

Zie ook: https://portal.eo.nl/programmas/tv/je-geld-of-mijn-leven/