Boerenfamilie Ten Boer in culinair tv-programma

TEN BOER - De familie Langereis uit Ten Boer is te zien in het tv-programma ‘Wat De Boer Niet Kent’ van Rob Kamphues.

In dit 24Kitchen-programma onderzoekt presentator Rob Kamphues wederom het gelijknamige gezegde. Zweren boerengezinnen anno 2018 nog steeds bij een traditioneel recept van aardappels, vlees en groente of is er vandaag de dag ook ruimte voor smaken uit andere culturen?

Koks met uiteenlopende culturele achtergronden nemen een week lang de keuken van een boerengezin over. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld op maandag falafel, op dinsdag een Senegalese rijst/visschotel en op woensdag goulashsoep en Hongaarse worst. Lukt het de koks om de culinaire horizon van het gezin te verbreden of blijft het aloude gezegde ‘Wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie niet’ van toepassing?

Presentator Rob Kamphues: “Voor mij was het weer een feest om letterlijk en figuurlijk een kijkje te nemen in de keuken van boerengezinnen. Naast de verrassende reacties die de koks teweegbrengen, krijg je een goed beeld van het boerenleven en de gezinsleden die centraal staan. Dit zorgt voor bijzondere momenten.”

Het vorige seizoen van ‘Wat De Boer Niet Kent’ behoort tot de populairste programma’s van 24Kitchen. Een tweede seizoen kon daarom ook niet uitblijven. De gezinnen die dit seizoen meedoen zijn: familie Groeneveld uit Well, familie Wiedemeijer uit Broek in Waterland en familie Langereis uit Ten Boer.

‘Wat De Boer Niet Kent’ is vanaf maandag 29 januari iedere werkdag om 18.25 uur te zien op 24Kitchen. De familie Langereis zit niet in de eerste aflevering. Welke aflevering is nog niet bekend.

24Kitchen is het platform voor alles wat met eten en koken te maken heeft. Via de tv-zender, de website 24Kitchen.nl en sociale media biedt 24Kitchen dagelijks culinaire inspiratie. 24Kitchen is voor meer dan zes miljoen huishoudens in Nederland vrij te ontvangen: in het basispakket van Ziggo, KPN, Caiway, Tele2 en Delta op kanaal 24, maar ook via Glashart Media (kanaal 247), Multivisie TV (kanaal 19) en bij CanalDigitaal in het BasisHD-pakket op kanaal 64.

https://vimeo.com/248974888