Annemiek en Marjolien leggen liefdevolle momenten rondom een keizersnede vast

Winschoten - Het is al een grote hit in de Verenigde Staten, maar ook in Noord-Nederland is er steeds meer vraag naar geboortereportages en geboortefilms.

Om die reden zijn geboortefotografen Annemiek Kinneging uit Peize en Marjolein Witteveen uit Oldenzijl blij dat zij afspraken hebben kunnen maken over toegang tot de operatiekamers in het OZG ziekenhuis in Winschoten. Het gaat dan om het vastleggen van alle liefdevolle momenten rondom een keizersnede door middel van fotografie en videografie. En dat is een primeur voor Noord-Nederland.

Balletje gaan rollen

Nadat Annemiek en Marjolein van Verwonderfotografie op 23 juni vorig jaar de geboorte van Tijn (via keizersnede) in het OZG hebben vastgelegd, is het balletje gaan rollen. Alle betrokken partijen waren zo positief over het hele proces, dat er nu verdere afspraken zijn gemaakt over toegang tot de OK. Daarbij is bijvoorbeeld afgesproken dat de privacy van het medisch personeel wordt gegarandeerd. “Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking met het OZG, omdat wij toekomstige ouders altijd kunnen garanderen dat wij de geboorte van hun kindje professioneel kunnen vastleggen, ook indien de bevallig eindigt in een sectio. Zo kunnen wij altijd ons mooie vak blijven uitoefenen en alle belangrijke momenten voor de ouders vastleggen”, aldus Marjolein.

Meer ziekenhuizen

De dames zijn bezig om ook met meer ziekenhuizen in Noord-Nederland afspraken te maken, zoals het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis in Groningen, maar ook met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, het Isala in Noordwest-Overijssel en het Tjongerschans in Heerenveen. De geboorte van Tijn is te bekijken via de website van www.verwonderfotografie.nl.