Ronald Luth: ‘Deze beker krijgt een speciale plek’

Pekela - Pekela 2000-jeugdspeler Ronald Luth (16) is winnaar geworden van de tweede editie van de TweeNul Doelpunt van de maand-prijsvraag en sleepte daarmee de beker die maandelijks door TweeNul beschikbaar wordt gesteld in de wacht. Met 456 stemmen werd de treffer op de juiste waarde geschat.

Het doelpunt dat de voorstopper van Pekela 2000 vorig maand maakte was niet voldoende om de achterstand tegen FC Zuidlaren ongedaan te maken, maar werd in de slotfase toch nog op fraaie wijze in beeld gebracht door Pekela 2000-teamleider Niels Roelfsema.

"Ik zag de keeper bij de paal staan’’, vertelt Luth. "De scheidsrechter gaf aan dat ik al mocht schieten, dus ik dacht; ik grijp mijn kans. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die er zo mooi in zou gaan, maar het schot was wel op de goal bedoeld."

Iets hoger op de ranglijst

In de competitie had Luth liever gezien dat zijn ploeg met de derde plek op de ranglijst iets hoger had gestaan, maar het jeugdteam is ook nog steeds actief in de beker. Het succes dat daarin werd bereikt willen ze in Nieuwe Pekela na de jaarwisseling graag een vervolg geven vervolgt Luth. "We presteren nog niet heel constant, maar we zijn als team nog volop in ontwikkeling, dus dat komt in de toekomst vast en zeker goed. In het nieuwe jaar gaan we natuurlijk weer voor de beste resultaten en hopen het succes in de beker zo lang mogelijk vast te houden, maar plezier in voetbal is net zo belangrijk. We zijn heel blij met de beker; deze krijgt een speciale plek.’’

A-elftal

Voor het eerst in acht jaar tijd beschikt Pekela 2000 weer over een A-elftal vertelt bestuurslid Andre Zweers tenslotte. "We zijn binnen de club heel blij dat deze leeftijdscategorie nu ook weer sterk vertegenwoordigd is binnen de club. Met 18 spelers staan we er weer goed op, maar dat moet ook wel. Het komt af en toe voor dat spelers vanwege werk of andere verplichtingen niet inzetbaar zijn. Dan is het toch mooi dat er altijd spelers beschikbaar zijn. Op de lange termijn is dit gegeven heel positief, omdat we de doorstroming richting de senioren uiteindelijk ook zo goed mogelijk willen laten plaatsvinden.’’