Pepperspray aangetroffen bij grenscontroles A7 en A37

Zwartemeer - ZWARTEMEER/BAD NIEUWESCHANS - Tijdens de controles donderdagavond bij de grensovergangen Bad Nieuweschans (A7) en Zwartemeer (A37) is onder meer pepperspray aangetroffen.

ZWARTEMEER/BAD NIEUWESCHANS - Tijdens de controles donderdagavond bij de grensovergangen Bad Nieuweschans (A7) en Zwartemeer (A37) is onder meer pepperspray aangetroffen.
Justitie, douane, marechaussee en Belastingdienst voerden, samen met hun collega’s van de Duitse politie en douane, donderdag controles uit op 23 locaties langs de Nederlands-Duitse grens. Bij de grootscheepse actie werden negenhonderd voertuigen, zeven schepen en de internationale trein gecontroleerd.

Boete voor tijdelijk Duits kenteken

Volgens een woordvoerder van de marechaussee werd bij de grensovergang bij Bad Nieuweschans iemand met een Duitse verblijfstatus teruggestuurd naar Duitsland. Met zijn documenten mocht hij de grens niet over. Bij de grensovergang bij Zwartemeer werd een bus pepperspray aangetroffen bij de bestuurder van een auto. Een andere automobilist werd met een boete terug naar Duitsland gestuurd omdat hij tegen de regels in met een tijdelijk Duits kenteken de grens over ging.

Bus vol onderdelen voor hennepkwekerij

Volgens de marechaussee zijn tijdens de grote actie langs de gehele oostgrens onder meer vier illegale vreemdelingen aangetroffen. Twee Poolse mannen werden op de A67 aangehouden met een bus vol onderdelen voor een hennepkwekerij. De marechaussee inde ruim 4300 euro aan openstaande geldboetes.