Verdere afname WW in Groningen

GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen is opnieuw afgenomen. Eind april telde Groningen 4703 uitkeringen. Dat is 4,2 procent van de beroepsbevolking. Dat meldt het UWV.

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in april met 101 af (2,1 %). Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in de gemeente Groningen 9,6 % (497) minder WW-uitkeringen. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden vaker werk. Ongeveer twee derde van de mensen met een WW-uitkering slaagt erin binnen een jaar weer aan het werk te gaan.

Vooral daling WW in bouw

Vooral de bouw draagt bij aan de afname van het aantal WW-uitkeringen. Van alle beroepsgroepen in de WW vinden mensen met een bouwberoep het vaakst opnieuw werk. Meer dan 80 % van de schilders, timmerlui, bouwarbeiders en loodgieters gaat binnen een jaar weer aan het werk. Momenteel staan in de provincie Groningen bijna vierhonderd bouwvacatures open. Vooral bouwtimmerlui, installatiemonteurs, werkvoorbereiders en monteurs elektrische installaties zijn veelgevraagd.