Koningsdag voor Damclub Winschoten geslaagd

WINSCHOTEN - Koningsdag 2017 is voor Damclub Winschoten succesvol verlopen. De damclub maakte tijdens de vrijmarkt dankbaar gebruik van het geïntegreerde dambord in de bestrating rondom de marktpleinkerk in de Rozenstad ter promotie van de damclub. Met succes, volgens de club.

Drie jaar geleden reageerde de damclub positief op de oproep van de Koningsdagorganisatie. Die wil graag dat meer sportclubs meedoen aan Koningsdag. En dus toog de ‘kwartiermaker’ van de damclub donderdag in alle vroegte met de nodige schijven naar het stenen dambord.

Ook nu werden alle registers open getrokken om de damsport te promoten. ‘De liefhebbers werden door het aanwezige kader op vakkundige wijze geënthousiasmeerd’, aldus de damclub. Begin mei kunnen de nieuwelingen in het gebouw van SV Bovenburen kennis maken met de damclub.

Kampioen

Overigens viert Damclub Winschoten ook nog een ander succes: Jan Starke (35) uit Oude Pekela is op 22 april kampioen sneldammen geworden van de provincie Groningen. De wedstrijd vond plaats in restaurant ‘Bij Moeders’ in Warffum. Hij mag nu naar het NK, op zaterdag 10 juni in Utrecht.

De zestien deelnemers speelden een “rondtoernooi” en waren virtueel ondergebracht in drie groepen, onder een speeltempo van “Fischer 5 + 5”. Jan kwam uit in de groep met een rating tot 900 punten en prolongeerde zijn titel met 11 punten. Met deze titel plaatste Jan zich voor de NK-finale.

Kampioen in de klasse van 900 tot 1100 punten werd Berend Pleiter uit Middelstum. Algeheel kampioen, rating boven 1100 punten, werd Martijn de Jong uit Groningen.