Harbour JazzClub presenteert The Ploctones Better Then Ever Tour

WINSCHOTEN - Met het optreden samen met Benjamin Hermans nog vers in het geheugen verwacht Wiranda Bloemhof, programmeur van de Harbour JazzClub, ook op zaterdag 6 mei om 20.30 uur weer een volle bak en een dak dat eraf gaat. The Ploctones staan onder de bezielende leiding van Anton Goudsmit.

Nog steeds vertegenwoordigen The Ploctones alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in de wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als ‘een kwestie van opvangen wat er rondgaat’, dan hebben The Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren.

Anton Goudsmit is een bijzonder creatieve muzikant die zich zo'n beetje met alles wat met jazz te maken heeft bezighoudt. Hij is altijd inventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen en grote expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd, een podiumbeest. Anton speelt over de hele wereld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones heeft hij naam gemaakt als componist en frontman.

The Ploctones, verreweg Goudsmits favoriete gezelschap, ontwikkelt zich tot een internationaal gewilde band, een fysieke band, die met windkracht tien de zee op gaat en nog koers houdt ook. Efraïm Trujillo blaast de bodem uit zijn tenorsax, Anton Goudsmit deelt stroomstoten uit op zijn gitaar, Jeroen Vierdag danst over zijn bassnaren, en Martijn Vink drumt onverstoorbaar voorheen ondenkbare patronen op zijn kit. Alle vier de muzikanten hebben unieke verhalen te vertellen op hun instrument. Ze krijgen en nemen de ruimte om die voor het voetlicht te brengen, maar uiteindelijk gaat het groepsgeluid altijd voor het ego.

Reserveren kan via www.harbourjazzclubwinschoten.com.