Showspektakel brengt The King tot leven

WINSCHOTEN - Elvis is onverslijtbaar

Winschoten Elvis leeft! Veertig jaar na zijn overlijden spreekt zijn muziek nog altijd tot de verbeelding. In het nieuwe theaterspektakel ‘We remember Elvis Presley’, brengen twee bekroonde Elvis-tribute-artists zijn onverwoestbare repertoire tot leven. Een live-band en een spectaculaire lichtshow nemen je mee naar het rijk van the King of rock-’n roll.

Geen artiest die meer tot de verbeelding spreekt dan Elvis Presley. Noem de Amerikaanse legende gerust de grondlegger van de hedendaagse popcultuur. Omdat hij zowel gospel, blues als popmuziek bracht, verbond Elvis jong en oud en blank en zwart. Hij was vernieuwend door een verleidelijke sexy swing in zijn shows te vlechten en groeide met zijn kenmerkende kleding en kapsel uit tot een icoon: niet alleen in de muziek, maar ook op het witte doek.

Want nadat Elvis succes kreeg als popheld kreeg hij dat ook als filmster. Het gevolg was dat hij het symbool werd van de Amerikaanse droom: hoe je het van arm straatschoffie tot miljonair kon brengen, met 600 miljoen verkochte platen. Dat Elvis na een turbulent leven al op 42-jarige leeftijd overleed, droeg bij aan de mythevorming rond The King.

Het gevolg is dat hij wereldwijd nog altijd een trouwe schare fans heeft en dat zijn landgoed Graceland nog steeds een grote publiekstrekker is. Veertig jaar na zijn dood blijkt ook zijn muziek onverminderd populair. Dat bewijst de spektakelshow ‘We remember Elvis Presley’ die nu naar de Nederlandse theaters komt.

Glimlach

Met begeleiding van een virtuoze band halen Ben Thompson en Pete Storm hun idool bij dit concert weer vertrouwd dichtbij. Zijn stem, zijn gebaren, zijn danspassen en zijn betoverende glimlach komen opnieuw tot leven. Pete Storm werd meerdere malen bekroond tot beste Elvis-imitator ter wereld en bracht zijn Elvis-act voor uitverkochte zalen in Japan, Australië, Noord-en Zuid-Amerika . Ook zijn collega Ben Thompson won talloze Elvis-competities. Hij trad op in Elvis-shows door heel Europa en won de titel ‘Ultimate Elvis Tribute Artist’. ,,We bewonderen Elvis niet alleen als talentvolle zanger, maar ook als veelzijdige persoonlijkheid’’, zegt Ben. ,,De dynamiek van zijn karakter zie je in onze show terug.’’

We Remember Elvis is a.s. woensdag 26 april te zien in De Klinker