Burgemeester bezoekt OBS Hendrik Wester tijdens Koningsspelen

OUDE PEKELA - OBS Hendrik Wester deed op vrijdag 21 april mee aan de Koningsspelen 2017. De dag begon voor alle kinderen met een Koningsontbijt in de klassen.

Deze keer werd het ontbijt ‘groeps-doorbrekend’ georganiseerd: de kinderen uit groep 7 en 8 waren groepsleiders. Zij haalden kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 op en zo vormden zich groepjes. Met dit groepje werd het ontbijt genuttigd én de spellen gespeeld. Deze mix van leeftijden werd door de kinderen als ontzettend leuk ervaren en het enthousiasme was dan ook groot.

Om 9.30 uur verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein voor de officiële aftrap van de Koningsspelen. Speciaal voor de opening werd er in de afgelopen weken een speciale dans ingestudeerd. Extra spannend én leuk was het dan ook dat niemand minder dan burgemeester Kuin de kinderen kwam aanmoedigen. Dit zorgde ervoor dat alle kinderen zichtbaar extra goed hun best deden.

Na de dans gingen de kinderen langs een circuit van activiteiten. Hoogtepunten waren zonder twijfel het springkussen en de popcornmachine. De burgemeester bleef nog even om de sportiviteit van de kinderen van OBS Hendrik Wester eens goed te bekijken.

De vele foto’s die zijn gemaakt kunnen worden bekeken op www.obshendrikwester.nl.

Tekst en foto: Simon van der Werff