Vragenlijst brengt ervaringen binnen zorg in beeld

WINSCHOTEN - Bewoners van onder andere de gemeenten Bellingwolde, Oldambt en Vlagtwedde hebben per post een uitnodiging gekregen om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl.

Dit is een grootschalig onderzoek waarmee deelnemers samen laten zien waar goede zorg om draait in hun gemeente. De vragen van Mijnkwaliteitvanleven.nl zijn gericht op het dagelijks leven, gezondheid en hoe mensen hun zorg en omgeving daarbij waarderen. Deelnemers zijn mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen en mantelzorgers.

Na het invullen van de online vragenlijst ontvangen deelnemers binnen 48 uur een persoonlijk overzicht met daarin hun eigen uitkomsten (Mijn Kwaliteitsmeter). Dit overzicht is een goede voorbereiding op bijvoorbeeld het (keukentafel)gesprek met de gemeente, zorgverlener of familie. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter per gemeente de ervaringen van de inwoners in beeld komen.

Meer dan 28.000 mensen in Nederland hebben momenteel de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl ingevuld, waarvan meer dan 1.000 deelnemers in de provincie Groningen. Dat is nog lang niet voldoende als het aan de samenwerkende belangenorganisaties ligt: Patiëntenfederatie Nederland, Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB en NOOM.

Op de websitewww.mijnkwaliteitvanleven.nl staat een deel van de uitkomsten per gemeente in Nederland. De uitkomsten worden dagelijks bijgesteld.

Telefonisch meedoen kan overigens ook, dan via het Nationale Zorgnummer: 0900-2356780.