Burgemeester werpt eerste bal van nieuw honkbalseizoen

Winschoten - Burgemeester Pieter Smit opende zondag het seizoen 2017 bij de Winschoter honk- en softbalclub (W.H.S.C.). De club bestaat zestig jaar, dus naast de reguliere competities vinden er dit jaar ook jubileumactiviteiten plaats.

Tijdens de opening speelde het herenteam een honkbalwedstrijd tegen de Diamonds uit Drachten. Burgemeester Smit gooide de eerste bal. Hij bleek een goed gevoel voor de sport te hebben; hij gooide de bal mooi over de thuisplaat.

Na afloop kreeg hij de gegooide bal overhandigd door de voorzitter van W.H.S.C., Will Valentijn. De gerenoveerde accommodatie werd bewonderd en er volgde een spannende wedstrijd die pas in de laatste inning werd beslist. De heren van W.H.S.C. wonnen de wedstrijd met 4-3.

W.H.S.C. komt dit jaar met vier teams uit in de honk- en softbalcompetities van Noord-Nederland. De club kent op dit moment twee jeugd-honkbalteams, een heren-honkbalteam en een recreanten-softbalteam. Veel waarde hecht W.H.S.C. aan haar jeugdteams die regelmatig nieuwe leden mogen verwelkomen.

Het heren-honkbalteam werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse. Dit jaar zullen zij opnieuw in deze klasse het kampioenschap proberen binnen te slepen.

Het recreanten-softbalteam bestaat voornamelijk uit oud-honkballers en ouders van jeugdleden. Zij spelen hun wedstrijden op een doordeweekse avond.

Foto’s: Marcel Lameijer