Pekelpop on tour

Oude Pekela -   Zaterdag 13 augustus aanstaande gaat Pekelpop de gemeentegrens over om een uniek evenement te organiseren in Heiligerlee. Op een prachtlokatie aan de Napels-Oost zullen twee topacts het podium in een sfeervol ingerichte feesttent beklimmen.

Krzysztof Groen uit Veendam timmert al geruime tijd aan de weg met zijn authentieke Johnny Cash vertolkingen. Sinds vorig jaar met een eigen band, "Little Cash". Groen treedt veel op, het is een echt podiumdier. Na aanvankelijk wat plankenkoorts glijden deze zenuwen van hem af zodra hij het podium beklimt. Solo speelt hij ook graag nummers van Willy Nelson en Don Williams en andere country-grootheden.

The Anti D's uit Groningen bestaan uit Martin, Niek,Leon en Frank. The Anti-D's is een wavey post-punkband, geïnspireerd door de vooravonden van het Madchester-tijdperk. Nummers zijn weldoordacht en worden gekenmerkt door stevige gitaarsounds, sterk geaccentueerde drumpartijen en nevelige melodielijnen. Live wordt er vol overgave gespeeld en zorgt de band dan ook absoluut voor een flinke bak energie. Denk aan The Smiths en The Fall in een nieuw leren jasje. In 2014 brachten ze de EP "Episodes of Fake Romances" uit dat met een grandioze release-party werd gevierd. Inmiddels zijn de heren bezig aan hun tweede EP. Voor Pekelpop komt de band zowel akoestisch als versterkt spelen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 16:00 uur op Napels-Oost 15 in Heiligerlee. De laatste gitaarakkoorden zullen rond 23:00 gaan klinken. Aanmelden is zoals bij elk Pekelpop-evenement verplicht via de bekende kanalen Facebook (www.facebook.com/pekelpop), website (www.pekelpop.nl) of e-mail (info@pekelpop.nl).