112GroningenDag in Martiniplaza

Delfzijl - In en om Martiniplaza in Groningen wordt zaterdag 28 mei de 112GroningenDag gehouden.

In 2003 is de website 112groningen.nl opgericht door Martin Nuver. Het bleek een groot succes. 112Groningen.nl is met gemiddeld 50.000 unieke bezoekers uitgegroeid tot één van de best bekeken websites in de provincie Groningen. In 2016 bestaat 112groningen.nl al weer 12,5 jaar, een koperen jubileum dat groots gevierd gaat worden samen met alle belangstellenden.

MartiniPlaza is geopend van 10.00 tot 17.30 uur met tal van doorlopende activiteiten en demonstraties en een grote veiligheidsmarkt. De officiële opening wordt om 10.45 uur verricht door burgemeester Peter den Oudsten van de gemeente Groningen. De hoofdsponsor van de dag is Bestrating.nl.

Er zijn diverse hulpverleningsinstanties aanwezig, waaronder verschillende brandweerkorpsen, ambulancezorg, politie, veiligheidsregio Groningen, Noodhulpteam, en vele anderen. De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties; de hulpverleners geven u graag uitleg over hun werk. Naast alle hulpdiensten is er een grote informatiemarkt, geheel in het teken van veiligheid.

Meer informatie op: www.112groningen.nl.