Leven met een visuele beperking én Parkinson

HAREN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt in de provincie Groningen inloopspreekuren met het thema ‘Leven met een visuele beperking én Parkinson’.

Op Wereld Parkinson Dag op 11 april wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Bij Parkinson staan de geheugenproblemen en het bewegen vaak centraal; de gevolgen van het zien zijn minder bekend. Dat we kijken met de ogen is voor iedereen duidelijk. Maar staan we er ook wel eens bij stil dat we waarnemen met de hersenen? Zoals het herkennen van wat u ziet en zien waar u bent? Alledaagse dingen zoals tv-kijken, een maaltijd bereiden, een brief schrijven, winkelen of de straat oversteken gaan dan ineens niet meer. Deze klachten vallen niet altijd op tijdens een regulier onderzoek bij een oogarts of optometrist. Mensen met visuele klachten door Parkinson zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. Medewerkers van het Visio Neuroteam werken hiervoor samen met professionals in de regio.

Inloopspreekuren

-Winschoten, dinsdag 12 april op afspraak tussen 14.00 -16.00 uur bij Vegro Thuiszorgwinkel, Venne 13. -Haren, woensdag 13 april van 13.30 – 16.30 uur, inloopspreekuur Koninklijke Visio, Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61. -Stadskanaal, dinsdag 19 april van 14.00 -16.00 uur, inloopspreekuur bij Vegro Thuiszorgwinkel, Beneluxlaan 2c. -Leek, dinsdag 26 april op afspraak tussen 14.00- 16.00 uur bij Vegro Thuiszorgwinkel, Samuel Leviestraat 14. Voor het inloopspreekuur is een afspraak maken niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Belangstellenden zijn ook van harte welkom met andere vragen op het gebied van slechtziendheid en blind zijn.

Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.