Rockopera'Jesus Christ Superstar' met Ted Neeley naar Groningen

Groningen - Uitverkochte zalen, minutenlange staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek. De internationale rockopera 'Jesus Christ Superstar' veroverde de afgelopen 2 jaar duizenden harten in Italië en Nederland. In januari 2017 is 'Jesus Christ Superstar', met in de titelrol de 73-jarige Ted Neeley, voor het eerst in Groningen te zien.

Alle voorstellingen van 'Jesus Christ Superstar' in Den Haag in December 2015 waren compleet uitverkocht. Fans hebben Ted Neeley tot in Amerika gevolgd en gesmeekt of hij nog 1 keer naar Nederland wil komen. Ook producent TEC Entertainment is overstelpt met verzoeken om 'Jesus Christ Superstar' terug naar Nederland te halen.

Maand in Nederland

Producent Marc Muller is heel blij dat hij vandaag, in de week voor Pasen, kan aankondigen dat 'Jesus Christ Superstar' met Ted Neeley eind dit jaar terug naar Nederland zal komen en ook Groningen zal aandoen. “Gezien alle positieve reacties hebben we besloten om 'Jesus Christ Superstar' een maand naar Nederland te halen, zodat alle fans nog 1 keer de gelegenheid hebben om de levende legende Ted Neeley te zien schitteren. Ook wij weten dat er niets boven Groningen gaat en we zijn dan ook zeer verheugd dat we deze noordelijke metropool kunnen gaan bezoeken.”

Ted Neeley

Ook Ted Neeley verheugt zich op zijn terugkeer naar Nederland: “Ik ben heel erg gelukkig dat het Nederlandse publiek zo massaal naar de prachtige rockopera 'Jesus Christ Superstar' is komen kijken. De reacties waren ongelooflijk hartverwarmend. Ik verheug me er nu al op om naar Nederland terug te keren en ook alle fans in Groningen te kunnen ontmoeten.”

Jesus Christ Superstar

De wereldberoemde rockopera vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Andrew Lloyd Webber schreef de muziek, Tim Rice de teksten en Ted Neeley kruipt in de huid van Jezus Christus. Hierbij gesteund door 30 castleden en een live orkest. Deze grootschalige Engelstalige productie van Jesus Chris Superstar wordt wederom geregisseerd door de Italiaanse regisseur Massimo Piparo en is geïnspireerd op de verfilming van 'Jesus Christ Superstar' uit 1973, waarin Ted Neeley schitterde in de titelrol.

Speeldata

De rockopera 'Jesus Christ Superstar' is van 18 januari 2017 tot en met 22 januari 2017 te zien in het MartiniPlaza in Groningen. De voorstelling is ook in Amsterdam, Den Haag en Antwerpen te zien. Kaarten voor 'Jesus Christ Superstar' zijn te bestellen via www.jesuschristmusical.nl, 050-5222797 of www.martiniplaza.nl.