Lucas Kramer geeft gratis concert in de Vennekerk

Winschoten - Lucas Kramer, bekend van het tv-programma Nederland Zingt, geeft zaterdag 2 april een gratis concert in de Vennekerk in Winschoten.

Het thema van het concert is 'Genade Blijft'. Er wordt een collecte gehouden voor de Noodhulp in Ethiopië. Ethiopië kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Een uitzonderlijk sterke El Niño zorgt ervoor dat de droogte in Ethiopië en omringende landen dit jaar extremer is dan gebruikelijk. De regenperiodes waren korter, waardoor waterbronnen leeg zijn. Oogsten mislukken en veel vee is gestorven. Veel mensen hebben dringend hulp nodig. Hulp kwetsbare groepen
 Kerk in Actie gaat via de plaatselijke kerk in Ethiopië extra hulp bieden aan de meest kwetsbare groepen die nu worden getroffen, zoals kinderen, (zwangere) vrouwen en ouderen. Belangrijkste doel is om honger tegen te gaan, ondervoeding te behandelen en te zorgen voor toegang tot veilig (drink) water. Gratis concerten Om geld in te zamelen en donateurs te werven organiseert Kerk in Actie dit voorjaar onder andere meer dan 50 concertavonden. Deze concerten worden georganisteerd door ‘Zingen in de Kerk’. Zingenindekerk.nl is een nieuw initiatief van de Protestantse kerk in Nederland in samenwerking met Kerk in Actie. Gratis kaarten Het concert op 2 april in Winschoten is hier onderdeel van. Gratis kaarten reserveren kan via www.zingenindekerk.nl.