Groninger Tafeltennis Kampioenschappen 2016 in Winschoten

WINSCHOTEN -  De sportzalen van het Dollard College aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten vormen op 15, 16 en 17 januari het strijdtoneel voor de de Groninger Tafeltennis Kampioenschappen.

TTV Oldambt heeft NTTB Noord, de Groninger afdeling van de Nederlandse Tafeltennis Bond, toegezegd het toernooi drie jaar te organiseren. Het kampioenschap van 2016 is de derde keer.

Groninger Tafeltennis Kampioenschappen

Aan deze driedaagse kampioenschappen deden vorig jaar 280 tafeltennissers uit de provincie mee. "Dit jaar hopen we op een nog grotere opkomst!" aldus Stef Arends van TTV Oldambt. "Op vrijdagavond bijten de veteranen het spits af. Zaterdag zijn de jeugdwedstrijden én het kampioenschap van de scholen uit het Oldambt. Ja, dat pakken we er ook nog even bij. De zondag is voor de senioren en voor de (inter)nationale toppers van het Open Groningse Kampioenschap."

Spectaculaire wedstrijden bij Open Groninger Kampioenschap

"Deelnemen aan het Open Groninger Kampioenschap kan alleen op uitnodiging. Cathry Hof en Monique Arends (voormalige leden van het Nederlands tafeltennisteam) zijn momenteel druk bezig internationale topspelers en -speelsters vast te leggen. Het publiek kan de spectaculaire wedstrijden in de zaal vlakbij de centre courts volgen. Dat is behoorlijk bijzonder, want meestal zit je wat verder weg, op de tribune. Daarnaast zullen er bij de ingang, in de gangen en in de zaal stands worden opgesteld om het publiek zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de sport zelf en alles wat daarbij komt kijken." Toegang tot het driedaagse evenement is gratis.