Frederik Bos en Jilje Scheeringa pakken sneldamtitels bij Damclub Winschoten

Winschoten - De leden van Damclub Winschoten sloten de laatste clubavond van dit jaar af met een sneldamtoernooi. In totaal namen 30 leden deel aan deze discipline van de damsport. Winnars werden Frederik Bos en Jilje Scheeringa.

De zogenaamde dinsdagavondgroep werkte zeven ronden 'Zwitsers systeem' af met een speeltempo van 5 minuten per persoon/partij. Jilje Scheeringa uit Finsterwolde won de titel voor Jan Starke uit Oude Pekela en Richard de Rooy uit Wedde.

De woensdagavondgroep werkte een 'rondtoernooi' af onder een speeltempo van Fischer 5 + 5. Kampioen werd hier Frederik Bos uit Groningen, Geert Lubberink uit Winschoten werd tweede en op de derde plaats eindigde het talent Demi Peters (12) uit Bunde.

Jeugdleden

Woensdagmiddag namen de jeugdleden het tegen elkaar op in een rondtoernooi. Yara de Veld uit Beerta en Dana van Schaagen uit Bunde pakten ex-aequo de titel. Derde werd Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans en vierde Hermann Loots uit Winschoten. De broers Jona Bos en Timo Bos uit Wedderveer bezetten respectievelijk de vijfde en zesde plaats.