Bloemetje van de Week voor postbezorger Antje Sijp uit Bellingwolde

Winschoten - Tientallen inwoners van Oldambt, de voormalige gemeente Bellingwedde en Pekela worden iedere week genomineerd voor het Bloemetje van de Week. Dit keer gaat het boeket bloemen naar postbezorger Antje Sijp uit Bellingwolde.

Antje werd genomineerd door haar dochter Annet Sijp. Zij schreef: “Mijn moeder staat altijd voor iedereen klaar. Ook voor haar kleinkinderen waar ze gek op is. Als postbezorger gaat mijn moeder door weer en wind en ik vind daarom dat zij een bloemetje verdient.”

De initiatiefnemers van het Bloemetje van de Week, Jos Schaafsma en Pascal Meinders, worden hartelijk ontvangen deze vroege zaterdagmorgen. In de sfeervolle woonkeuken staat de koffie al klaar. Maar Antje waarschuwt wel direct: “Veel tijd heb ik niet, de post moet nog rondgebracht worden!”

Postdepot

Antje werkt nu elf jaar als postbode. Sinds een paar jaar is ook het postdepot bij haar thuis. Ze zegt: “Dat scheelt een heel eind: ik hoef niet meer naar de andere kant van het dorp om de post te halen. De postauto brengt alles nu hierheen.” Deze tijd is het extra druk voor haar: er worden nog steeds veel kerstkaarten verstuurd. “Al merk ik wel dat mensen meer via social media hun kerstwens doorgeven. Vroeger was het nóg drukker met kerst.”

Ze vindt het belangrijk dat de post op tijd rondgebracht is. “Mensen kennen mij. Ze rekenen erop dat ik op een bepaalde tijd langskom. Ik bezorg de hele week. Alleen maandagen wordt de post niet bezorgd. Deze maandag vlak voor kerst is een uitzondering: dan breng ik nog de laatste kerstkaarten rond.”

Maxx

Annet woont verderop in dezelfde straat. Regelmatig brengt ze haar driejarige zoontje Maxx naar opa en oma. In de woonkeuken hangen een aantal ingelijste foto’s van Maxx, met zijn neefjes Davey van acht en Kay van vijf jaar oud.

De tuin is langzamerhand ingericht als een soort kinderboerderij. Met een speelhuisje, een trampoline, een voorraad skelters, trapauto’s en kinderfietsjes. Ook zijn er dieren. Veel dieren: ganzen, loopeenden, honden en maar liefst vijf pony’s.

Antje zegt: “Ik vind het altijd erg mooi als ze hier zijn. We wonen 38 jaar in dit huis. Ik zou hier niet weg willen. Onze kinderen hadden het goed hier. En nu hebben onze kleinkinderen het nog beter.”

Nomineren

Iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week, kan via
www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek