Dylano Stoter, Demi Peters en Han Tuenter eerste op Schansker kerstdamtoernooi

Bad Nieuweschans - Aan het eerste Schansker kerstdamtoernooi in De Dansende Kater in Bad Nieuweschans namen circa 25 dammers deel. Dylano Stoter, Demi Peters en Han Tuenter wonnen in hun klasse.

André Winsingh uit Bad Nieuweschans nam enige tijd geleden het initiatief om een damtoernooi te organiseren in het grensdorp, met als doel het dammen meer onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Hij werd geïnspireerd door de plaatselijk basisschool obs Houwingaham,die enkele jaren geleden de eerste stappen zette in het schooldammen. Dit jaar won obs Houwingaham de Provinciaal Groningse damtitel en daarmee kwam het idee voor een damtoernooi in een stroomversnelling.

Winsingh werd bijgestaan door Evert van Leeuwen, jeugdleider van Damclub Winschoten en voorzitter Harrie Molthoop.

Beginnende dammers

In de gecombineerde groep beginnende dammers en jeugd, pakte de 12-jarige Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans de titel. Tweede werd hier Richard de Rooy uit Wedde en derde Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans.

Clubdammers

Bij de groep clubdammers eindigde de 12-jarige Demi Peters uit Bunde en Han Tuenter uit Westerlee ex-aequo als eerste De derde plaats werd gedeeld door Marchinus Mulder uit Finsterwolde en Jan Starke uit Oude Pekela.