Partij voor de Dieren houdt wake voor slachtoffers jacht en stroperij

Bellingwolde - De Partij voor de Dieren heeft maandag bij Bellingwolde een wake gehouden voor de slachtoffers van de plezier- en beheerjacht en van stroperij. Deze was georganiseerd door fractievoorzitter Ankie Voerman.

Directe aanleiding was de vondst van  twee geslachte reeën op het veld bij Bellingwolde. De partij heeft er vorige week schriftelijke vragen over gesteld aan het college van  Gedeputeerde Staten in de provincie.

Edith ter Horst

Raadslid in de gemeente Westerwolde Edith ter Horst van de Partij voor de Dieren was aanwezig bij de wake. Zij stelt dat mensen gerust kunnen  genieten van wild, maar "schiet op wild naar believen, maar met je  camera in plaats van met het geweer!”

Statenlid Kirsten de Wrede: "De manier waarop jagers met wilde dieren tekeer gaan, is symptomatisch voor de gewetenloze manier waarop mensen de aarde denken te kunnen misbruiken voor hun eigen belangen."

In tweeën gesneden

De twee reeën waren, volgens PvdD, letterlijk in tweeën gesneden, waarbij het achterlijf (met het meeste vlees) was meegenomen en de rest in het veld was achtergelaten. "Tienduizenden dieren vinden jaarlijks in  onze provincie de dood door de jacht, al dan niet binnen de regels van jacht en beheer. Daaronder zijn bijvoorbeeld zo’n duizend reeën en vossen,  maar ook meer dan drie duizend wilde eenden, terwijl bekend is dat er  daar steeds minder van zijn."