Politie Westerwolde zoekt getuigen kraak geldautomaat

Ter Apel - Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van de eerste op de tweede Kerstdag geprobeerd een geldautomaat van de AbnAmro in Ter Apel leeg te halen. Het bleef om nog onduidelijke reden bij een poging. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De meldkamer van poluitie kreeg om 5.20 uur een alarmmelding van de automaat aan de Hoofdstraat. Vermoedelijk zijn de daders toen al korte tijd bezig geweest. Toen de politie arriveerde waren de verdachten verdwenen. Ze zijn met hoge snelheid in een auto weggereden, mogelijk in de richting van Duitsland.

Geen explosieven

Het is de politie nog niet helder of het de bedoeling was de geldautomaat op te blazen of op een andere manier open te krijgen. De gewaarschuwde Explosieven Opruimings Dienst vond geen explosieven. Op de eerste camerabeelden waar we over beschikken zijn drie mannen in donkere kleding met bivakmutsen op bij de automaat te zien. We zijn nog bezig met het zoeken naar meer opnames. Wie bij zijn of haar woning of zaak een camera heeft, wordt gevraagd zich te melden.

Ook komt de politie graag in contact met mensen die de daders hebben gezien of wellicht iets verdachts in de omgeving van de automaat aan de Hoofdstraat zagen. Het is volgens de politie niet uitgesloten dat de onbekenden eerder al in de buurt zijn geweest om de locatie goed in zich op te nemen.

Tips

Voor tips: 0900-8844 (vragen naar de districtsrecherche). Wie anoniem wil blijven kan contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.