Nominatie Wedde dat ’t lukt voor Appeltje van Oranje

Wedde - Vier projecten uit Groningen maken kans op een Appeltje van Oranje 2019. En alle Groningers kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favoriet. Het gaat om Stichting Colourful Het Hogeland uit Bedum, Stichting Wedde dat ’t lukt uit Wedde, Stichting Kledingbank Maxima uit Sappemeer, en MFC de Stroming en DIG050 samen met de buurt uit Groningen.

 Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.
 
Thema

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.