Eten van de bio-boerderij

Onstwedde - Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van goede voeding, die zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Voeding die onbewerkt, zo uit de grond, van de boom of van boerderijdieren komt.

Bio-boerderij Landleven in Onstwedde, bekend van de ronde koepelstal en de gehoornde koeien, speelt in op de behoefte van bewuste consumenten en heeft een Landwinkel opgezet.

In de Landwinkel verkoopt kaasmaakster Marijke haar biologische kazen en ander zuivel onder de merknaam Westerwolds Goud. Ook andere voedingsmiddelen van eigen boerderij zijn er te vinden, zoals aardappelen en rundvlees. Tevens is er plek ingeruimd voor producten uit de omgeving, zoals eieren, jam, droge worst en Westerwolds bier. Het zijn allemaal eerlijke, pure producten van eigen erf of van dichtbij, die bereid zijn zonder onnodige toevoegingen.

In de loop van het jaar wordt het assortiment nog uitgebreid met onder andere vers biologisch fruit, groenten en wellicht brood. IJs en karnemelk, ambachtelijk bereid, zijn in de zomer volop te verkrijgen. Het assortiment wisselt met de seizoenen.

De nieuwe Landwinkel in Onstwedde is open op vrijdag (16.00 tot 19.00 uur) en zaterdag (10.00 en 13.00 uur) en is te vinden aan de Scholtweg 9. De Groninger vlag hangt uit tijdens openingstijden.