Gerrit Heeres en Arjan de Boer uit Vriescheloo doen mee aan Arctic Challenge

Vriescheloo - Gerrit Heeres uit Vlagtwedde en Arjan de Boer uit Oude Pekela doen onder de naam Team Locome mee aan de Arctic Challenge. In totaal starten op 12 januari 35 teams voor een tocht van 7000 kilometer naar de Noordkaap en terug. Gestart wordt vanaf Vliegveld Twente.

Voor Heeres is een dergelijke uitdaging niet nieuw. Hij deed al eerder mee aan de Carbage Run en de Barrel Challenge.

Coördinaten

De route wordt met coördinaten aangegeven. Na elke etappe krijgen de deelnemers andere coördinaten door. Doel is om de route zo snel mogelijk, en via de kortste weg af te leggen. Daarbij moeten de deelnemers zich wel houden aan de snelheden. Om dit te controleren heeft de organisatie de wagens voorzien van volgsystemen. Snelheidsovertredingen worden bestraft.

Heeres en De Boer hebben aan hun deelname aan de Arctic Challenge een goed doel gekoppeld. Ze proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kinderhotel Burcht Wedde, dat zich ten doel stelt: het organiseren, faciliteren en verzorgen van korte vakanties voor kwetsbare kinderen in Nederland met hun verzorgers.

Sponsoren

Wie dit goede doel wil sponsoren kan contact opnemen via www.facebook.com/teamlocome of een mail sturen naar adeboer89@gmail.com.

RTL 7 besteedt in februari aandacht aan de Arctic Challenge.

Meer over de Arctic Challenge op https://www.arctic-challenge.nl/