OdensehuisPekela e.o. streeft naar meer begrip en bekendheid rondom dementie

Pekela - Het OdensehuisPekela e.o. streeft er naar dat er meer begrip en bekendheid komt rondom dementie in Pekela. Eén van deze manieren is om inwoners van Pekela meer informatie te verschaffen over dementie.

Dit wil men onder meer doen via de media, Facebook en door het organiseren van activiteiten.

Er zijn diverse organisaties en ontwikkelingen die zich bezighouden met een dementievriendelijke omgeving voor mensen die te kampen krijgen met dementie. Hier zal het OdensehuisPekela contacten mee gaan leggen.

Aantal stijgt

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Echter veel Nederlanders weten nog veel te weinig over dementie, slechts een op de vier Nederlanders zou op straat namelijk de signalen van dementie herkennen.

Mantelzorger met hun dementerende partner, moeder of vader kunnen elke tweede en vierde zondag van de maand terecht in Inloophuis OdensehuisPekela en omgeving. De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 16.00 uur in De Molenhof aan de Scholtenswijk 1 in Oude Pekela (de achteringang). Hier kan men terecht voor een kopje koffie, een activiteit of uitwisselen van ervaringen en kennis.

Meer informatie

Voor meer informatie 06-18893387 of jenozorg.com. Zie ook de Facebookpagina van Jeozorg.